skip to Main Content

Wij doen mee aan de maand van de 1000 Voorbeelden!

In Nederland zijn er gelukkig meer organisaties die zich ervoor inzetten dat iedereen in Nederland mee kan doen. Zo zijn er afspraken gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid. Dat noemen ze de Banenafspraak. Werkgevers in de marktsector hebben 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking beloofd. Overheidswerkgevers staan voor 25.000 banen aan de lat. De Banenafspraak bestaat inmiddels tien jaar en er wordt nog steeds voortgang geboekt bij de realisatie van de doelstellingen. Dat is te danken aan de werkgevers en werknemers die ‘het’ al doen. Toch blijkt vaak dat de wil er wel is, maar dat de eerste stap lastig blijft. Daarom is November 2023 uitgeroepen tot de Maand van de 1000 Voorbeelden. 

Aart: “Wij zetten goede voorbeelden van inclusief ondernemen graag in het zonnetje. Als schouderklopje voor de ondernemer zelf en ter inspiratie voor andere ondernemers, die misschien nog net dat ene zetje nodig hebben. Omdat de beweging naar inclusief ondernemen er een is van voldoening, verrijking en verbinding. En om die beweging in gang te houden.”

En dat is precies wat wij ook willen doen met de INC awards. We staan daarom op de eventkalender van de Maand van de 1000 voorbeelden en daar zijn we best trots op!

Back To Top