skip to Main Content

We zijn druk bezig met het samenstellen van een jury. Op dit moment hebben de volgende juryleden al enthousiast toegezegd plaats te willen nemen in de voordrachtcommissie of jury. We houden jullie op de hoogte.

Tot 1 oktober 2023 kan iedereen in Nederland een bedrijf of organisatie nomineren voor een award via deze website. De voordrachtscommissie bestaat uit betrokkenen uit de wereld van verstandelijke beperking en mensen uit het bedrijfsleven. Zij maken een eerste selectie, op basis van vaststaande criteria (zie ook reglement). De leden van de jury krijgt van elke categorie de drie beste nominaties schriftelijk aanbevolen door deze voordrachtscommissie. De middag van 20 november 2023 besluit de jury in het AFAS theater in Leusden (per categorie) wie de INC Award het meest verdient! 

De voordrachtcommissie

De voordrachtcommissie beoordeeld alle nominaties op de volgende criteria:

  1. Bereik: Hoeveel mensen worden direct en indirect bereikt door het initiatief van de genomineerde organisatie?
  2. Relevantie: Wat is de relevantie van het initiatief van de genomineerde organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking èn voor de organisatie zelf?
  3. Innovatie: Wat is er vernieuwend aan het initiatief van de genomineerde organisatie?
  4. Promotie: Op welke manier bevordert de genomineerde organisatie dat het eigen initiatief groeit en / of wordt gekopieerd door andere organisaties?
  5. Beeldvorming: Op welke manier leidt het initiatief van de genomineerde organisatie bij aan een betere beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking en de rol die zij kunnen spelen in de maatschappij?

De voordrachtcommissie

Monique Abels

Oud-bestuurslid stichting Upside Down

Enya & Celine

Influencer en model Impact makers en oprichters DSQueen

Femke de Vries – Henkes

Bestuur stichting Upside Down

Ruud Ansink

Bestuur Stichting Downsyndroom

Lieke Koets

Bestuur Stichting Downsyndroom

De jury

Back To Top