skip to Main Content

PERSBERICHT

Overweldigend gala ‘Include everyone’ uitreiking INC Awards op 13 november Op 13 november 2018 werden tijdens een uitverkocht gala in Grand Hotel Huis ter Duin de eerste ‘INC Awards’ uitgereikt aan organisaties die bijdragen aan de acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking. Naast de Awards voor bedrijven, hebben de organiserende Stichting De Upside van Down en Stichting Downsyndroom een publieksprijs uitgereikt: de Pablo. De mooie avond was overweldigend, wat bleek uit de emotionele reacties tijdens en na de uitreiking van de INC Awards.

Een eerste stap naar meer inclusiviteit van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Onder de ruim 500 aanwezigen waren veel ondernemers en grote namen aanwezig, waaronder HEMA, Unilever, Ahold en Appèl. Zij werden door Linda Germs, voorzitter Stichting De Upside van Down, en Regina Lamberts, directeur Stichting Downsyndroom, uitgenodigd nu en in de toekomst hierover ervaringen te delen via de Facebookpagina van INC Awards, om samen verder te werken aan inclusie.

Finalisten INC Awards

De vier winnaars van de dertien finalisten van de INC Awards, uit meer dan 80 nominaties, werden tijdens een feestelijk gala, in aanwezigheid van ruim 500 gasten bekend gemaakt door o.a. staatssecretaris Tamara van Ark:

 Categorie Marketing en PR: Ahold, met Appie Today.

 Categorie Werk en opleiding: Bedrijfsrestaurant Happiness (samenwerking tussen Essent, cateraar Appel en zorginstelling Cello).

 Categorie Kunst en cultuur: No limits, Network van KRO-NCRV.

 Categorie Sport en recreatie: Surfproject.

Bekijk de filmpjes van alle genomineerden. De zeer enthousiaste presentatie van de INC Awards werd gedaan door: Humberto Tan en Eveline Kamperman, een talentvolle jonge dame met Downsyndroom.

Martijn de Jager van Appèl Catering, initiator van restaurant Happiness bij Essent: “Onze talenten van Happiness hebben werkelijk de mooiste dag van hun leven gehad. Dankzij de aandacht van de INC Awards, krijgen wij wellicht de kans om met grote organisaties in Nederland van gedachten te wisselen over de implementatie van een Happinessconcept binnen de eigen bedrijfsmuren.”

Suzanne van den Broek, Stichting Surf Project, oprichter: “Voor ons is het een hele grote eer om deze award te winnen. Waar we ooit zijn begonnen met de gedachte: surfen is voor iedereen, is het geweldig om deze bevestiging als bekroning op ons werk te krijgen. We zien dat het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde enorm toeneemt bij de kinderen (van 8-18 jaar), omdat ze deze sport mogen beoefenen. Dat is voor ons echt fantastisch om te zien.”

Winnaar Pablo Publieksprijs

Dr. Michel Weijerman, kinderarts en downspecialist bij het Downcentrum Nederland van Alrijne Ziekenhuis, verdiende met ruime meerderheid van de stemmen de Pablo Publieksprijs, de Oscar onder de Awards, voor zijn belangrijke rol bij de verbetering van de levenskwaliteit voor mensen met Downsyndroom én zijn expertise en inzet op het gebied van Down.

Dr. Michel Weijerman: “Ik ben erg blij met deze prijs, als erkenning voor het werk wat ik doe. Dat er zoveel mensen op mij gestemd hebben, voelt heel goed. Het is nog steeds nodig om goed bezig te zijn met geïntegreerde zorg voor kinderen en jongvolwassenen met Downsyndroom. Wat vooral nu aan de orde is, is de kwaliteit van leven van deze jongeren te verbeteren, daar denken we goed over na en werken we hard aan.”

De jury, die een zware dobber had om de finalisten te selecteren, bestond uit: Edward Stolze, Aart van der Gaag, Rinda den Besten, Jetty Mathurin en Marco Jansen. Alle genomineerden verdienen een INC Award, omdat ze zich allemaal op hun eigen unieke manier inzetten voor een plek in de maatschappij voor deze jongeren, aldus de jury.

Feestelijk onthaald

De ruim 500 gasten werden feestelijk op de rode loper onthaald door o.a. Glamour Danny. Burgemeester Jan Rijpstra trapte af met een inspirerend welkomstwoord. Joost Rigter kreeg de zaal stil met zijn ingrijpende levensverhaal over vooroordelen en uitgaan van mogelijkheden. Na de uitreiking van de INC Awards en de Pablo Publieksprijs, werd het galafeest afgetrapt door Collin Hoeve en rapper Jebroer, vervolgd door DJ duo Down with the Syndrome.

De finalisten voor de INC Awards in 4 categorieën uit meer dan 80 nominaties waren:

 Categorie Marketing en PR: Ahold, met Appie Today en blogger Sjoerd Fleur, Unilever met Omo reclame, Hema met diverse reclames.

 Categorie Werk en opleiding: Stichting Bij(na) Baantjes, Bedrijfsrestaurant Happiness (samenwerking tussen Essent, cateraar Appèl en zorginstelling Cello), Downtown Ophelia.

 Categorie Kunst en cultuur: Toneelstuk Drs. Down van Ivo Niehe, Kitchen Impossible, No limits, Network van NCRV.

 Categorie Sport en recreatie: Geef Down de Toekomst, Stichting Only Friends, Surfproject, Snow+.

Het gala ‘Include everyone’ werd georganiseerd door de Stichting Downsyndroom en Stichting De Upside van Down en is mede mogelijk door diverse sponsoren.

——————————————————————————————————————————-

Foto’s: Remco Meijer, info@remcoproductions.nl, Instagram: remco_photography

Back To Top